“ The expert in anything was once a beginner”

Helen Hayes

Verdiep je passie voor honden en hun gedrag met onze opleiding tot Hondengedragsdeskundige. We bieden een stevige basis, ondersteund door wetenschap, altijd up-to-date en evidence-based. Maar we gaan verder dan dat. We geloven in persoonlijke begeleiding, zowel tijdens als na de opleiding. Zo bieden we een ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien. En dat alles met een vleugje humor, warmte en gezelligheid.

Kortom, bij ons vind je een professionele opleiding met een persoonlijke, huiselijke touch.

Niet van plan om direct professioneel aan de slag te gaan, maar wel gefascineerd door honden? Dan is er onze cursus Hondengedrag. Deze biedt een diepgaand inzicht in de wereld van honden: hoe ze ‘denken’, wat ze voelen en waarom ze doen wat ze doen.  

Testimonials

Opleiding Hondengedragsdeskundige - 1ste jaar

Onze 2-jarige opleiding biedt je alle kennis om een waardevolle hondengedragsdeskundige te worden. Je leert complex gedrag begrijpen en ombuigen waardoor je een waardevolle bijdrage kan leveren aan het welzijn van honden én hun gezinnen. 


Module 1 Ethologie van de hond
Module 2 Leerprocessen
Module 3 Gedragsontwikkeling
Module 4 Communicatietraining
Stage 1 – Gedragsbegeleiding bij pups en jonge honden

Tijdens deze eerste stagemodule krijg je de kans om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen door gezinnen te begeleiden die een pup hebben met ongewenst gedrag. Je leert hoe je effectieve adviezen kunt geven om dit gedrag om te buigen en de opvoeding van de pup te ondersteunen. Hierdoor krijg je de kans je vaardigheden als hondengedragsdeskundige te ontwikkelen in een realistische setting. 

Opleiding Hondengedragsdeskundige - 2de jaar

MODULE 5 ETIOLOGIE EN BEHANDELING VAN EMOTIONEEL GEDRAG
MODULE 6 COMMUNICATIETRAINING
STAGE 2 – GEDRAGSBEGELEIDING BIJ EMOTIONEEL & PATHOLOGISCH GEDRAG

Tijdens deze 2de stagemodule leer je gezinnen met een hond met emotioneel of pathologisch gedrag begeleiden. Je leert hoe het is om in de praktijk een grondig gedragsonderzoek uit te voeren en hoe je adviezen kan formuleren waarbij het welzijn van hond én gezin centraal staat. 

Praktisch

Nog vragen of inschrijven? Vraag onze folder aan via info@gedragscentrumvoorhonden.be

Wel geïnteresseerd in hondengedrag, maar niet de ambitie om hondengedragsdeskundige te worden? Lees hieronder over onze Cursus Hondengedrag. 

Cursus Hondengedrag

Onze 10-daagse cursus Hondengedrag introduceert je in de boeiende wereld van honden. Je leert hoe evolutie en genetica hun gedrag beïnvloeden, hoe honden leren en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen om gewenst gedrag te versterken. We behandelen ook alle invloeden per ontwikkelingsfase, van bevruchting tot senior en je leert wat je kan doen om hun latere gedrag in de juiste richting te sturen. Een belangrijk onderdeel van deze cursus is het herkennen van pijn bij honden. Je leert de meest subtiele signalen identificeren zodat je snel kunt doorverwijzen naar de juiste specialist.

Wil je je na deze cursus specialiseren? Deze basisopleiding stelt je in staat om door te stromen naar onze opleiding Hondengedragsdeskundige. Hier ga je dieper in op theorie en praktijk en ontwikkel je de vaardigheden om professioneel advies te geven en gedragsproblemen aan te pakken. 

De prijs voor de Cursus Hondengedrag is €1.500, excl. BTW (in 2 schijven te betalen). 

Nog vragen of inschrijven? Vraag onze folder aan via info@gedragscentrumvoorhonden.be