“Teamwork makes the dream work”

John Maxwell

Het Gedragscentrum voor honden bestaat uit bezielde hondenexperts met eenzelfde missie: mensen en honden helpen om weer fijn samen te leven.

Wij geloven in samenwerken, het bundelen van krachten. Intern, door bij elkaar te rade te gaan zodat we onze blinde vlekken kunnen omzeilen. Extern, door beroep te doen op professionals met een expertise in hun vakgebied.

De lat ligt hoog, ieder van ons is hooggeschoold en beheerst hedendaagse, wetenschappelijk onderbouwde kennis over hondengedrag. Kennis krijgt echter pas kracht wanneer ze een verschil kan teweegbrengen in het dagelijks leven, bij iedere unieke hond en ieder uniek gezin. Om deze vertaalslag te maken, bestaat ons team dan ook enkel uit experts die gepassioneerd zijn door hond én mens.

Kortom: een persoonlijke, warme aanpak met passie en kennis.

Groetjes, Laura

Over Laura

Een passie, niet alleen voor dieren, maar ook voor hun gedrag én voor de studie van gedrag zijn er al zo lang als ik mij kan herinneren. Voor mijn hogere studies ben ik dan ook op zoek gegaan naar een richting die hier perfect bij aansloot en die heb ik gevonden aan Wageningen Universiteit. Hier ben ik in 2009 met grote onderscheiding afgestudeerd in de richting Master Animal Sciences met specialisatie Animal Health and Behaviour, Ethology.

Datzelfde jaar heb ik het Gedragscentrum voor honden opgericht en na jaren van interne trainingen en gedragsbegeleiding heb ik in 2016 het academisch luik toegevoegd. Door het grote succes hiervan heb ik in 2019 de fakkel van gedragsbegeleiding doorgegeven aan mijn collega’s waardoor ik nu volledig kan focussen op het up-to-date houden van onze opleiding, het bieden van diagnostische ondersteuning voor interne en externe gedragstherapeuten en het uitwerken van lezingen. 

Ik blijf steeds zoeken naar wegen om mijn kennis en ervaring door te geven aan zoveel mogelijk hondenliefhebbers en aan professionals, waardoor we steeds meer honden én hun gezinnen kunnen bereiken.

Over Kelly

Wanneer je ons contacteert, is het Kelly die je met veel plezier verder zal helpen. 

Kelly is al van jongs af aan altijd bezig met dieren, honden in het bijzonder zijn haar passie. Vanaf haar twaalfde liep ze op ieder vrij moment mee met de dierenarts om zoveel mogelijk bij te leren. 

Kelly is niet alleen geboeid door dieren, maar ook door menselijk gedrag. Ze heeft dan ook Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Gent, waar ze in 2011 met grote onderscheiding haar diploma behaald heeft. Hierna heeft Kelly zich verder verdiept in hondengedrag. 

Beide specialisaties komen nu samen in haar bijdrage aan het Gedragscentrum voor honden. Ze zet haar wetenschappelijke kennis van de psychologie van mens en dier in om de relatie tussen jou en je hond te verbeteren. Ze begeleidt ook onze studenten van de opleiding Hondengedragsdeskundige doorheen hun stage, ze neemt vakken zoals didactiek en diagnostiek voor haar rekening en ze ondersteunt onze teamleden waar nodig. Kortom, Kelly is mijn rechterhand en onmisbare spil van ons centrum. 

Interne experten

Externe experten