“The sense of smell in all dogs
is their primary doorway
to the world around them”

Robert Crais

Ben je op zoek naar een activiteit die je hond op het lijf is geschreven, maar wel eentje waar jullie samen van kunnen genieten? Gun je hem een moment waarop hij zijn fantastische talent mag tonen? Of wil je hem de kans geven om wat meer zelfvertrouwen te krijgen door iets te doen waar hij van nature goed in is? 

Dan is speuren een absolute aanrader voor jullie! Mantrailen, sprenkelsporen, sleepsporen of detectie: we bekijken graag welke vorm het beste uit jouw hond kan halen. 

Detectie aan huis

Bij detectie leert je hond een specifieke geur herkennen, opsporen en aanwijzen. Het fijne aan detectie is dat je het gewoon thuis kan inzetten, als ‘hobby’, als ondersteuning bij de opvoeding, als uitlaatklep voor je puberende hond, als nieuwe uitdaging voor je senior, …
Kortom, het kan voor iedere hond op ieder moment.

Praktisch

Speuren op locatie

Afhankelijk van de mogelijkheden van je hond en van je persoonlijke voorkeur kunnen jullie ook aan de slag met mantrailen, sleep- of sprenkelsporen. Bij mantrailen gaan jij en je hond op zoek naar een persoon die zich verstopt heeft. Stap voor stap wordt deze vaardigheid opgebouwd en leren jullie als team samen te werken.

Voor sommige honden is speuren naar lekkers via sleep-of sprenkelsporen dan weer meer passend. Tijdens de eerste sessie bekijken we welke vorm het best aansluit bij jou en je hond. 

Voor speuren op locatie werken we samen met Michael Temmerman (TM Hondentraining).        

Praktisch